Mazda har blitt kjent for små, men hyppige oppgraderinger av sine modeller, og nå er det CX-3 som blir ny. Selv om det ikke er store forandringer utvendig, skjer det mer i det skjulte. Oppgraderte motorer og nytt sikkerhetsutstyr skal gjøre den kompakte SUVen fortsatt attraktiv.

Av Vegar Bjørge

Utvendig får CX-3 et enda mer tydelig KODO-design, med ny grill og LED-Matrix lys. Nye 18″ aluminiumsfelger og den nye fargen Soul Red Chrystal er andre nyheter. Innvendig er det også bare lett kosmetisk oppgradering, så man kjenner seg fortsatt lett igjen i Mazda sin kompakte SUV.

På det tekniske er det mer som skjer, og elektronisk Parkbrems med «autohold»-funksjon er ganske vanlig i dag, og nå også hos Mazda CX-3. I-ACTIVSENSE sikkerhetssystem oppgraderes og får nå også køassistent i kombinasjon med som har automatgir.

Dieselmotoren med SKYACTIVE-teknologi blir nå oppgradert så den når opp til de strenge EURO 6d utslipps kravene. Motoren har allerede lave NOx-utslipp, men nå får den også NOx-katalysator, som skal rense vekk resten av NOx-utslippet. Dermed blir denne dieselmotoren fra Mazda en av markedets reneste motorer. Mazda gjør også tiltak på bensinmotorene sine slik at de også når strengere utslippskrav.

Den faceliftede Mazda CX-3 debuterer på New York Auto Show nå i påsken.

Foto: Mazda