Av Vegar Bjørge

Etter 50 år er det slutt for den ikoniske Morgan +8, og på årets bilutstilling i Geneve viser engelskmennene frem den siste utgaven av denne klassikeren. Med et begrenset opplag på 50 eksemplarer, blir det rift om denne siste utgaven. Det blir nemlig også siste V8eren fra Morgan. Mest sannsynlig…..

Disse 50 siste eksemplarene vil sette et verdig punktum for modellen, som har blitt bygget i over 6000 eksemplarer i løpet av disse 50 årene den har vært i produksjon, eller egentlig handler det om 42 år. For mellom 2004 og 2012 lå Morgan +8 i dvale på grunn av at Rover ikke kunne levere V8-motorer. BMW ble redningen, og fra 2012 har hjerte i engelskmannen vært tysk.

Den første av disse 50 siste bilene blir lakkert i en klassisk blå kulør, slik også den første Morgan +8 som rullet ut av fabrikken hadde. Grillen får en gul ramme, og gult dekal på sidene som viser at dette er en av de 50 siste Morgan +8. Selvfølgelig blir også alle bilene nummererte. Vi får se mer av Morgan +8 på bilutstillingen i Geneve som åpner 6. mars.