Av Vegar Bjørge

På bilutstillingen i Geneve viser Toyota frem nye Aygo. Den lille småbilen får helt ny front, muligheter for individuell tilpasning, nye utstyrsvarianter og sprekere motor. Den skal også være mer støysvak enn tidligere.

85 000 Aygo ble solgt i 2017, og med en markedsandel på 6,6 % i sitt segment, er den en av de mest solgt. Utseendet kan være en av årsakene til populariteten, og de som liker Aygo, kommer også til å like den nye. X-fronten er enda tøffere, kanskje litt mer nedtonet, men likevel vellykket. Lyktene, som har en «Keen Look» design, gjør også sitt til at nye Aygo virker mer moderne.

Bakenden har også fått seg et løft med nye lykter og ny design. Stilig og særegent som gjør at man kjenner igjen Aygo. I tillegg til nytt utseendet, får man også to nye farger, magenta og blå.

Innvendig er også mye nytt, og her er det forskjell på hva slags utstyrsvariant man velger. Variantene «X-cite» og «X-me» er spesialmodeller og har utstyr som skiller de ut. «X-cite» vil få en to farget magentafarge, 15″ sorte aluminiumsfelger og Manhatten interiør og magenta kontrastsøm. «X-me» får 15″ aluminiumsfelger med 10 eiker, sportsdekaler, sort finnish og skinnseter.

Motoren yter nå 71 hk og 93 nm. På 14,2 sekunder er du oppe i 100 km/t, mens toppfarten er 160 km/t. Toyota lover en mer dynamisk bil med bedre kjøreegenskaper. Forbruket er 0,39 l/mil og CO2-utslippet 90 g/km. Det kommer også en Eco-utgave som reduserer forbruket til 0,36 l/mil.

Toyota Aygo får sin debut på bilutstillingen i Geneve, som bare er noen dager unna.