Av Vegar Bjørge

Nå kommer det en grundig facelift av Skoda Fabia, og selv om vi foreløpig bare får se en teaser av den, så lover det godt. Ny front med LED-lys, ny bakende med LED-lys og designelementer som gjør den tøffere. I tillegg får man nå Fabia med Blindsonevarsler, Rear Traffic Alert og elektrisk oppvarmede sidespeil.

Motoriseringen består av 3 TSI-motorer som kan kobles til DSG-girkasse, om man ønsker det. Standard vil være manuelt gir. En RS-utgave vil nok også komme i løpet av 2019, men det ser ut til at diesel blir droppet.

Vi lot oss imponerer av Skoda Fabia Stasjonsvogn

4 millioner Skoda Fabia har blitt solgt siden 1999, og har vært en viktig bidragsyter til Skoda sin eventyrlige vekst de siste årene. Småbilklassen er tøff, og Fabia må bryne seg mot helt nye VW Polo og Ford Fiesta, i tillegg til Norges favoritten Toyota Yaris. Regn likevel med at Simply Clever fortsatt vil selge godt.

Skoda Fabia kommer til Norge i løpet av høsten, men den får sin debut på bilutstillingen i Geneve i mars. Innen den tid kommer det selvfølgelig mer info og

flere bilder, så det er bare å følge med på bloggen.