Av Vegar Bjørge

Mini Countryman kom helt ny i fjor, og med en elbil på trappene om ikke alt for mange måneder, er det også klart at Mini må ta et tak i originalene sine. Det blir mer utstyr og ny teknikk, og de eldste Mini-utgavene blir de første med den nye 7-trinns dobbelclutsjkassen fra BMW. Mini JCW-variantene vil fortsatt leveres med 8-trinns automat i tillegg til manuell girkasse.

Motorspekteret strekker seg fra 136 hk til 231 hk, og oppgradert motorteknikk skal føre til 5 % lavere drivstofforbruk. En morsom detalj er at motordekselet kommer fra resirkulert karbonforsterket plast fra produskjoen av BMW i3 og BMW i8.

Lysene er nå av LED med matrix funksjon og baklysene har fått samme Union Jack design som de siste konseptbilene fra Mini. Selv om Mini nå eies av tyskere, ønsker man å dyrke de britiske røttene.

Digitalt er nyheter som Apple Car Play viktig, og i tillegg har man nå også muligheter til å lade smarttelefonen trådløst. En smart nyhet er sporingssystemet «Mini find mate». Man fester «geo tags» på personlige eiendeler, og kan se hvor de er via bilens infotainment system, og i appen Mini Connected. Mini Connected kan også brukes til å fjerstyre bilens ventilasjon, låse og åpne dører, i tillegg til mye mer.

Flere nye farger uten ekstra kostnad, og ekstrautstyret «Piano Black Exterior» er med på å fiffe opp den utvendige designen. Nye felger, nye interiørfarger og helt ny logo, er også momenter som viser at Mini fortsatt skal være en trendsetter.

En spennende nyhet er «Mini Yours Customised». Design dine egne Mini-deler, for eksempel LED-belyste dørterskler med egen tekst, innramming av blinklys eller egne interiørdetaljer. Delene lages av 3D-printer og lasergravering, og du bestiller over nett. Montering gjør du selv, eller får hjelp av en Mini-forhandler, som det nå skal bli flere av.

Her er startprisene på de nye modellene:
Nye MINI 3-dørs: Pris fra 242.900,-
Nye MINI 5-dørs: Pris fra 249.900,-
Nye MINI Cabrio: Pris fra 291.400,-