Hjem Nyheter Polestar 1 snart klar for Norge

Polestar 1 snart klar for Norge

Polestar 1 er en fantastisk bil, som like gjerne kunnet hete Volvo C90. Nå er Polestar viktig for Volvo, og dermed blir coupeversjonen også den første egne modellen som Polestar produserer. Likhetene til nye Volvo-modeller er en selvfølge, uten at det skjemmer.

600 hk og 1000 nm leverer de 3 elmotorene og bensinmotoren til sammen. 150 km på ren elektrisk drift bør gi null i avgifter i lang tid fremover. Ja, og Norge er en av de utvalgte markedene.

Sammen med USA, Kina, Sverige, Tyskland og Nederland blir Norge et foregangsland hva gjelder bilsalg. Polestar 1 skal kun selges, eller aller helst leies ut i Polestar Spaces, hvor man interaktivt kan ta del av bilen. De seks landene er valgt ut etter interessen nasjonalt i hvert enkelt land. Både Norge og Nederland har store intensiver for å kjøpe plug-in hybrider, mens USA, Kina og Tyskland er selvskrevne for en hver bilprodusent.

Polestar 1 blir en bil man abonnerer på, og ikke kjøper slik man er vant til. Abonnentsprisen inkluderer bil, service, forsikring og mye mer. Prisen er 150 000 dollar, om man ønsker å eie bilen på tradisjonelt vis. Hva det koster å abonnere står det ikke noe om, men det vil koste å ha tilgang på en Polestar 1. Du blir ikke en i mengden, for produksjonstakten blir 500 i året.

Polestar 1 kommer på markedet i 2019, og er den første av i alt 4 biler som skal komme fra Volvo sitt prestigemerke i løpet av de neste 3 årene. Regn med et par rene elbiler som skal konkurrere med biler som Tesla. Lang rekkevidde og mye effekt blir en selvfølge, og så får vi se om abonnent på bil blir det nye store.