Av Vegar Bjørge

Den 16. november er det stor kunstauksjon i New York hos Sotheby’s, og for første gang har de en bil på listen over objekter som skal selges. Det er ikke hvilken som helst bil, men  Michael Schumacher’s Monaco GP-vinner, Ferrari F2001. Han ble verdensmester i 2001, samtidig som også Ferrari vant konstruktørmesterskapet. Nå skal denne bilen selges, og prisestimatet er 4 – 5,5 millioner dollar.

Dagens eier av bilen vil gi en del av pengene som kommer inn til Michael Schumacher’s Keep Fighting Fundation som jobber for å få fram positivitet, selv om situasjoner kanskje kan være vanskelige. Selvfølgelig er forbildet Michael Schumacher og fondets visjon er:
«To inspire the world to always keep fighting and never give up».

Du kan lese om fondet på www.keepfighting.ms

Ferrari F2001 er en bil som kommer til å stå i historiebøkene som en av historiens kanskje beste Formel 1-biler. Den er fra en tid hvor rå motorkraft gjaldt, og F2001 har en V10-motor med inntil 900 hk. Motoren kunne varve opp mot 19000 omdreininger, og lyden var fantastisk. Selvfølgelig står en slik kunstgjenstand på hovedkontoret til Sotheby’s, ihvertfall fram til den 16. november. Vi kommer tilbake med mer, når bilen er solgt.