Hjem Nyheter Nyheter Frankfurt 2017: BMW Concept X7 iPerformance

Nyheter Frankfurt 2017: BMW Concept X7 iPerformance

Av Vegar Bjørge

I Frankfurt kommer BMW til å vise fram sin mest luksuriøse SUV. Som navnet tilsier vil konseptet bli storebror til X5 og X6. Concept X7 vil fortsette BMWs suksessrike SUV-historie, som startet i 1999 med BMW X5. Etter den tid har både X3, X6, X1 og X4 blitt favoritter for mange BMW-kunder, og i år kommer også helt nye X2.

X7 har fått iPerformance-emblem på bakluka slik som andre Plug-in Hybrider hos BMW. Dermed er det fullt mulig å kjøre helt utslippsfritt med den store SUVen.

Designet er utpreget kraftig og luksuriøst, med tydelige linjer. Med god bakkeeklaring og klare, vertikale proposisjoner er det ingen tvil om at dette er en X-modell. Det er tydelig å se at BMW ønsker designforandringer med denne modellen, og med stor nyregrill, smale laserlys og store luftinntak i fronten, har den blitt klart tøffere enn sine søsken.

Innvendig er det plass til 6 personer. Materialvalget er av høy kvalitet, og det skal ikke være tvil om at dette er bil for de litt mer pengesterke. Det store panorama glasstaket bidrar til en gedigen romfølelse og åpenhet. Cockpiten er sentrert rundt fører, slik BMW har blitt veldig gode på.

Hva skal man da si om formspråket på Concept X7 iPerformance? Jeg mener BMW har vist mye bra de senere årene, og at jeg da synes dette er det minst tiltrekkende konseptet av de alle, betyr ikke at det er så veldig ille. Kunne kanskje forvente litt i retning av X2, men på denne bilen har de gjort elementene så store. Grillen går nesten over hele fronten, og med de smale lysene, ser det litt snålt ut. Bakenden kunne vært japansk, og sideprofilen ødelegges av den vinkelrette kromlista bak forhjulet. Innvendig er det innertier!