Hjem Nyheter Nyheter: BMW 6-Serie Gran Turismo

Nyheter: BMW 6-Serie Gran Turismo

Av Vegar Bjørge
Foto: BMW

Gran Turismo eller BMW sine GT-modeller finner nå veien til 6-serien, som nå tar over for 5-serie GT. BMW gjør dermed denne modellen til en av sine toppmodeller, og her finner man det beste av teknikk og motorer som BMW leverer.

-Nye BMW 6-serie Gran Turismo er en særegen kombinasjon av luksuriøs interiørkonfort og fleksible og praktiske løsninger, pakket inn i et elegant design. Med BMW’s erketypiske sportslige og dynamiske kjøreegenskaper, er dette en bil som vil berike den øvre delen av vår modellportefølje, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Det er fortsatt CombiCoupe-design som gjelder. Dette var svært populært på 80-tallet, og når man ser den linjelekre 6-serie GT, så gjør det ikke noe om trenden er på vei tilbake.

Den nye modellen er opptil 150 kg lettere enn 5-er GT. Sprinten til 100 kan gå på 5,3 sek om man velger riktig motoralternativ. Drivstofforbruket er opptil 15 % ned i forhold til forgjengeren.

6-serie GT er større enn 5-serie GT. 8,7 cm er lagt til på lengden og 6-serie GT måler 509,1 cm, mens bredden er den samme som vil si 190,2 cm. Selv om den er stor, ser den sporty og elegant ut, noe designerne har fått til med og senke høyden med 2,1 cm til 153,8 cm. Bakenden har også blitt lavere enn forgjengeren.

Innvendig er det luksus som gjelder og nå kan også baksetene leveres med elektrisk regulering. Som på BMW-vis er føreren i sentrum, og alt av skjermer, knapper, brytere og hendler sitter logisk plassert for føreren. Helt bakerst har man latt bagasjen få ekstra 110 liter, og nå rommer det 610 liter med ferieoppakning.

Motoralternativene er 2 bensin og 1 diesel. 630 i er eneste modellen som kun leveres med bakhjulsdrift. Den har 258 hk og 400 nm, mens 640 i får 340 hk og 450 nm. Dieselversjonen 630 d får 265 hk og 620 nm. Drivstofforbruket på bensinversjonene er fra 0,7 l/mil, mens dieselversjonen har et forbruk fra 0,49 l/mil. 640 i og 630 d kan også leveres med xDrive.

Selvfølgelig er 6-serie GT spekket med teknologi. Alt av sikkerhetsutstyr og førerassistenutstyr bidrar til en underholdende og sikker kjøretur. BMW’s iDrive system med Touch Controller på midtkonsollen øker også sikkerheten ved kjøring. På dashbordet finner du en frittstående berøringsskjerm på 10,25 tommer. Du kan også bestille bilen med BMW Gesture Control, som gjør at du kan styre noen funksjoner med håndbevegelser.

6-serie GT får sin debut i Frankfurt i september mens den er klar hos forhandlere i løpet av senhøsten. Prisene blir klare om ikke lenge.