Av Vegar Bjørge

For noen dager siden kom de første bildene av nye Skoda Karoq, en kompakt SUV som er noe mindre enn VW Tiguan, men likevel stor nok for familien. Med praktiske løsninger, nye motorer og rimelig pris, skal det selges minst 2400 Karoq i 2018. Det kan nok Skoda-organisasjonen i Norge klare, for Skoda er virkelig i vinden om dagen. Karoq får kjente Skoda designelementer, selv om designet har fått et løft i forhold til den større Kodiaq.

Simply Clever filosofien lever videre i Karoq. Baksetene er av typen VarioFlex, som gjør at bagasjevolumet kan økes med over 200 liter. Setene er ekstrautstyr og er flyttbare i lengderetning i tillegg til at man kan ta de ut. Dermed blir bagasjeromsvolumet på 521 – 1810 liter, noe som slår den større Kodiaq.

Skoda Connect er et smart system som består av tre ulike online tjenester. Infotainment Online tilbyr helt nye informasjons- og navigasjonstjenester. CoreConnect lar deg styre en rekke funksjoner via smarttelefonen din. SOS-nødanrop varsler automatisk Skoda nødsentral om det skulle oppstå et trafikkuhell.

Simply Clever kan man også si at PhoneBox-løsningen til Skoda er. Med trådløs ladning og automatisk tilkobling til bilens antenne, er telefonen din alltid klar til bruk, og har alltid best mulig dekning.

Av sikkerhetssystemer og førerassistentsystemer forventer vi oss nå det meste, og Karoq har det som forventes. Parkeringsassistent, LaneAssist, Blindsonevarsling, FrontAssist med fotgjengerbeskyttelse er på plass, og dette er ikke så overraskende. TrailerAssist er derimot ikke hverdagskost, men dette har Karoq i tillegg til en tillatt hengervekt på 2 tonn. Det er ganske imponerende.

På motorsiden er det 2 bensin og 2 diesel som gjelder. Bensinmotorene er på 1,0 liter og 1,5 liter, mens dieselmotorene er på 1,6 og 2,0 liter. Mengder hestekrefter er 115 og 150 på både bensinalternativene og dieselalternativene. Det finnes også en 190 hk dieselversjon, men den er ikke aktuell for Norge med det første. Man kan velge mellom 6 trinns manuell girkasse eller 7 trinns DSG. Den største dieselvarianten har 4 hjulsdrift og DSG som standard.

Størrelsesmessig er Karoq perfekt og med lengde på 438,2 cm og bredde på 184,1 cm, er den passe stor for familien og passe liten for smidig kjøring i byen.

«Prisene er foreløpig ikke kjent, men vi planlegger å åpne en reservasjonsløsning på SKODA.no fra 1. juni hvor kunder kan kjøpe en plass i bestillingskøen eller registrere kjøpsinteresse», sier direktør Thomas Meiner. «Vi har stor tro på nye Karoq i et stadig voksende SUV-marked i Norge. Målet i 2018 er å selge 2400 biler», sier han avslutningsvis.