Hjem Nyheter Nyheter: Skoda Karoq

Nyheter: Skoda Karoq

Av Vegar Bjørge

Skoda er populære som aldri før og rushet etter Skoda Kodiaq har så vidt startet, før man lader for nye køer av kjøpelystne SUV-entusiaster. Den nye heter Karoq og er mindre enn Kodiaq. Likevel skal den ha god plass for familien, og være like smart som de andre Skoda-modellene.

Med typisk Skoda design er det lett å kjenne den igjen, men foreløpig har vi bare bilder av en Karoq i kamuflagedrakt. Likheten til den større Kodiaq er likevel slående, og særlig fronten skiller seg lite fra storebror. Den er også tøff nok for utfordringer utenfor allfarvei.

Målene for den nye SUVen er 440 cm x 180 cm x 160 cm (lengde x bredde x høyde), og den kan dra tilhengere inntil 2000 kg.

Innvendig vil vi nok også kjenne oss igjen, selv om Karoq blir første Skoda modell med heldigitaliserte instrumenter. Karoq er også helt i tet når det gjelder innovative løsninger og tilkoblingsmuiligheter. Induksjonslading har blitt en selvfølge, så også i Karoq, i tillegg til forskjellige tjenester via Connect-service. Telefonen kobler seg automatisk til bilens antenne for bedre telefondekning.

Sikkerheten er også i varetatt, både den passive og aktive, og Skoda Karoq har det meste av førerassistentsystemer.

På motorsiden er det 2 bensinalternativer på 1,0 liter og 1,5 liter, mens man kan velge mellom 3 dieselmotorer på 1,6 eller 2,0 liter. Effektspennet på motorene strekker seg mellom 115 hk og 190 hk. Bilene leveres med 7 trinns manuell eller 7 trinns DSG-girkasse. Den største dieselmotoren på 190 hk leveres med DSG og 4 hjulsdrift som standard.

Karoq er fullvoksen både på utstyr og motor, og Skoda lover også godt chassis til SUVen. Om man velger utstyrsnivå Ambition eller høyere får man tilgang på 5 forskjellige kjøremoduser.

Verdenspremiere på bilen er i Stocholm 18. mai og da kommer vi tilbake med bedre bilder av denne spennende SUVen.