Av Vegar Bjørge

Det er en del år siden MG produserte stilige sportsbiler, men nå kan det igjen bli virkelighet. Kinesiske SAIC som nå eier MG, viste dette konseptet på bilutstillingen i Shanghai, og bilen skal være nær produksjon. Først kommer den som Plug-in Hybrid, men den skal senere komme som el-bil. Som elbil vil den få en rekkevidde på rundt 500 km, og sprinten til 100 skal gå unna på ca 4,0 sekunder.

Det sportige designet er stilig og fronten har litt Jaguar over seg, samtidig som man ikke kan si at det er noen kopi. Videre er det klassiske linjer som kommer til å smelte mer enn bare MG-entusiaster. Det meste ser produksjonsklart ut, og la oss håpe at frontlyktene også blir med til produskjonsmodellen.

Designeren er kinesiske Shao Jingfeng, og viser hvor langt man har kommet i Kina. MG E-Motion kunne like gjerne vært tegnet av PiniFarina eller Bertone. Eller av folk fra Mazda eller Opel for den saks skyld. Om denne modellen blir virkelighet vil den også finne veien til Europa, og la oss da fortsatt håpe på gunstige avgiftsforhold for Plug-in Hybrid og elbil her til lands. Da kan denne fort bli en hit på norske salgslister.