Hjem Nyheter Motorsport: Thierry Neuville og Hyundai i20 WRC vinner Rally Corsica

Motorsport: Thierry Neuville og Hyundai i20 WRC vinner Rally Corsica

Av David K Andersen

Han har vunnet flest fartsprøver, og ingen bil og førerkombinasjon har vært bedre allround så langt i år. Nå kom endelig seieren – Thierry Neuville i Hyundai i20 WRC vinner Rally Corsica. I WRC2 dominerer Andreas Mikkelsen fullstendig.

For en sesong dette har vært så langt. Fire løp, fire forskjellige vinnere i fire ulike bilmerker – det er første gang siden 1986! 2017 er en episk WRC-sesong!

Det var Kris Meeke som bokstavelig talt tok starten i Rally Corsica. Han fortsatte rett og slett der han slapp etter seieren i forrige løp, Rally Mexico. Ikke bare beviser Meeke at han er på topp i karrieren og klar for å vinne hva som helst – Citroënen er voldsomt rask – spesielt på asfalt.

Sebastien Ogier i Ford Fiesta var den eneste som nesten hang med Meeke og var i posisjon til å true. Hyundaiene virket ikke helt game on fredag, Neuville tok i, men det var noe som ikke helt stemte.

Så kom lørdag og alt forandret seg. Meeke blåste motoren i C3en og var ute. Ogier mistet hydraulikken i Fiestaen og uten skikkelig girskift, differensial-virkning og firehjulsdrift, tapte han over halvminuttet på lørdagens live-strekke. Samtidig fant Neuville og i20n plutselig formen og stormet rett til topps.

Etter det hadde ingen sjans. Neuville fløy rett inn til en suveren seier. -Følelsen er utrolig, sier han etter målgang, og takker teamet: -De pushet meg forover etter Monte Carlo og Sverige. Jeg var ikke sikker på at vi kunne vinne dette løpet, men vi snudde det rundt andre dag. Denne er vår!

Denne søndagen tilhører også tre andre karer. Først Latvala i Toyota Yaris WRC. Han hadde ikke tempoet helt inne, men lå stabilt rundt 6. plass. Så gikk det stadig fortere og sjette ble til femte. Før powerstage (siste fartsprøve) hadde han Craig Breen innen rekkevidde og gikk for det.

Finnen ga absolutt alt i en helt vill siste-prøve, vant powerstage og slo Breen. Finnen endte dermed på fjerdeplass og viste samtidig at Toyotaen, den henger jammen med på asfalt også.

Så var det Ogier og Sordo – Ford vs Hyundai – om andreplassen. Ogier hadde elektriske problemer på første prøve søndag, og tape tredjeplassen til Sordo. Men ikke med mye, så etter maximum attack på powerstage, tok Ogier sølvplassen tilbake. Han var ikke blid etter målgang – seieren hadde kanskje vært hans uten tekniske problemer de to siste dagene. Innsatsen tross problemer, var det imidlertid ikke noe å si på, denne mannen gjør alt for å vinne. Velfortjent andreplass.

Og så var det Sordo da – tidenes gentleman. Etter å ha blitt slått av Ogier på siste prøve og mistet andreplassen, hadde han følgende kommentar: -Jeg er glad. Tredjeplass var mitt mål for dagen. Dette er bra for ham (Ogier), han var raskere gjennom løpet og fortjener andreplassen.

Resten av WRC-gutta var mindre synlige i løpet. Hänninen i Toyota beviser nok en gang, og slik vi spådde før sesongen, at han er en bedre testfører enn løpsdeltaker. Det Toyota-setet der burde tilhøre Esapekka Lappi, eller kanskje aller helst vår egen Andreas Mikkelsen, spør du meg.

Craig Breen i Citroën gjorde et greit løp, men Hayden Paddon i Hyundai ikke fikk ting til å stemme. Også Ott Tanak i Ford hadde problemer og likte seg dårlig på asfalt.

Den som ikke hadde problemer, var Andreas Mikkelsen i Skoda Fabia WRC2. Suveren klassevinner og nummer 7 totalt i løpet. Nok en gang beviser Andreas at han her en av verdens beste førere. Vi gleder oss til han er tilbake i toppklassen der han hører hjemme og klar for å fighte om VM-tittelen – selv om det ikke ser ut til å kunne skje før i 2018. Men uansett: Rått levert på Corsica, Andreas!

Ole Christian Veiby tok 5. plass i WRC2.

For mer motorsport på norsk – sjekk ut Parc Fermé!

1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 3h22m53.4s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport World Rally Team Ford 54.7s
3 Dani Sordo, M.Marti Hyundai Motorsport Hyundai 56.0s
4 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRC Toyota 1m09.6s
5 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 1m09.7s
6 Hayden Paddon, J.Kennard Hyundai Motorsport Hyundai 2m16.3s
7 Andreas Mikkelsen, A.Jager Skoda Motorsport Skoda 8m10.7s
8 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport World Rally Team Ford 9m17.0s
9 Stephane Sarrazin, J-J.Renucci Sarrazin Motorsport Skoda 9m23.6s
10  Yohan Rossel, B.Fulcrand Citroen 12m57.1s
11  Ott Tanak, M.Jarveoja M-Sport World Rally Team Ford 15m20.3s
12  Jeremie Toedtli, A.Paque Skoda 15m50.0s