Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Subaru XV

Nyheter Genéve: Subaru XV

Av David K Andersen

Kompakt-SUVen XV har vært en stor suksess for Subaru i Norge. Nå blir den helt ny.

Bilen skal vises på Genéve-utstillingen i begynnelsen av mars – Subaru sendte i dag ut det første teaser-bildet.

Ikke uventet kjenner vi igjen XV Concept fra fjorårets utstilling samme sted. Vi må selvfølgelig regne med mindre utpregede detaljer for produksjonsmodellen, men de ser nokså like ut i linjene, det er bra. Proporsjonene er fine med forholdsvis langt panser, men den er samtidig dynamisk. Legg merke til hvordan øvre vinduslinje bak slutter lavt samtidig som taklinjen er litt høyere og takrailsene enda litt høyere – kult.

Under skallet blir det minst like spennende som på utsiden. Subaru selv sier ikke så mye foreløpig, men vi kan spekulere litt. Blant annet i at bilen kommer til å være basert på den nye arkitekturen Global Platform.

Den er allerede på plass i nye Impreza som nettopp har kommet på markedet i USA og som så langt har høstet gode omtaler. Boxer-motorene beholdes, men i den nye plattformen er de montert enda litt lavere enn tidligere, slik at det allerede lave tyngdepunktet som kommer med boxer-motorens konfigurasjon, utnyttes enda litt bedre.

Plattformen skal også ha en ny type motorfester som demper vibrasjoner til karosseriet bedre, og så er stab-stagene montert direkte til karosseriet. Dette skal visstnok kutte krenging i svingene med opp til 50%.

Vi forventer naturligvis at nye XV både blir lenger og bredere enn utgående modell, og da blir nok også plassforholdene innvendig forbedret.

I 2012 satte Subaru rekord i Norge på grunn av meget godt salg av XV, så det er ikke rart at man gleder seg til den nye modellen er på plass: -Vi
ser frem til vise frem vår nye XV i Genève og ser frem til å lansere bilen
hjemme i Norge til høsten, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i en
kommentar.