Hjem Nyheter Nyheter: Toyota sporter opp Yaris

Nyheter: Toyota sporter opp Yaris

Av Vegar Bjørge

Toyota Yaris blir i år å se i rallyløyper rundt om i verden. Det er fra denne satsingen Toyota har hentet inspirasjon til sin nye sportige versjon av Yaris. De lover over 210 hk og viser bilen i Geneve sammen med WRC-modellen. Hva slags motor den sportslige Yaris får, vet vi foreløpig ikke. Skal vi likevel tippe det er en 1,2 Turbo. Det kan tenkes at den får hjelp av en elmotor. Den nye versjonen av Yaris skal være et bindeledd mellom vanlig Yaris og Yaris WRC. WRC-bilen debuterer 19. januar i Rally Monte Carlo, mens Yaris Sport (la oss kalle den det) får sin debut 9. mars i Geneve.

Toyota debuterte i motorsport 1957 i Mobilgas Round Australia Rally. Første WRC-seier kom 1975 i 1000 Sjøers Rally i Finland. De vant førertittelen første gang med Carlos Sainz i 1990 bak rattet i Toyota Celica, mens de vant fabrikkmesterskapet som første japanske fabrikkant i 1993. Toyota har mange andre seirer rundt i verden i de fleste rallyløyper, og i det vanskelige og tøffe Safari Rally vant de 3 ganger på rad.

Årets førere for Toyota er Jari-Matti Latvala og Juho Hanninen. Den sportslige Yaris som lages for å kjøres på gate, kan være et godt alternativ for alle oss andre.

Foto: creativecommons.org