Hjem Nyheter Nyheter: Jaguar F-TYPE

Nyheter: Jaguar F-TYPE

Av Vegar Bjørge

Jaguar F-Type kom i 2012 og det er klart for en facelift. Selv om det ikke ser slik ut ved første øyekast, er faceliften ganske omfattende. Hovedlyktene er nå full-LED og støtfangeren er ny. Dermed har F-Type fått mer moderne look, akkurat som om den trengte det. Det er også gjort noen små forandringer på bakenden, men det er først når man setter seg inn i bilen at man oppdager de store nyhetene.

Den kuleste er uten tvil ReRun appen som er tatt fram sammen med GoPro. Nå kan du ta opp video i sanntid og få med det meste av data fra kjøringen din, slik som fart, gassrespons, girvalg, bremsekraft, g-kraft og rundetider for å nevne noe. Videoen kan lastes opp til smarttelefonen din og deles på sosiale medier.

Setekomforten er økt med nye materialer i stolen og en bedre ergonomi. Positivt er også at samlet stolvekt reduseres med over 8 kg.

Modellutvalget er også forandret med 2 nye R-Dynamic modeller med 340 og 380 hk i tillegg til 400 Sport launch Editioen. Sistnevnte selges kun i et år og har 3,0 liters V6 motor med 400 hk. Modellen har fått et oppgradert chassis, Super performance bremsesystem og 20 » aluminiumsfelger. Man kan også stille inn bilens dynamiske egenskaper etter eget ønske. Modellen leveres i fargen mørk satin grå.

Jaguar kan nå levere 28 forskjellige utgaver av F-Type fra F-Type med 340 hk til F-Type SVR med 575 hk, og du kan velge mellom Coupe eller Cabriolet. Den oppgraderte F-Type leveres fra våren 2017.