Hjem Nyheter Nyheter: Mitsubishi viser ny crossover i Genéve

Nyheter: Mitsubishi viser ny crossover i Genéve

Tekst og foto: David K Andersen

Mitsubishi viste oss to konseptbiler i fjor. Nå nærmer det seg visning av ferdig produksjonsmodell – en ny kompakt crossover vises i Genéve i mars.

Det japanske merket har lenge hatt mest fokus på crossovere og SUVer – det har vel de fleste skjønt for lengst. Nå bekrefter de også offisielt at fremtiden vil bestå av nettopp slike.

Etter hva vi erfarer, ligger en omstrukturering i bilstørrelser i kortene. Dagens Outlander, som kommer til å henge med en god stund til, kommer i fremtiden til å bli større, mens ASX vil bli mer kompakt. Dette vil åpne for en ny modell midt mellom disse, og dermed også gi Mitsubishi tre ulike crossovere.

Ex Concept fra Genéve 2016

Det trenger de antakelig, for selv om Outlander selger meget godt i Norge på grunn av plug-in hybridens avgiftsfordeler akkurat nå, trenger merket flere ben å stå på.

Bilen som skal vises i Genéve vet vi veldig lite om, men den skal visstnok ha et nytt firehjulsdrift-system og en ny og egenutviklet bensinmotor med turbo. En eventuell ladehybrid-versjon vet vi ikke noe om foreløpig. Størrelsesmessig, kommer den til å bli mindre enn Outlander.

Med tanke på at de to konseptbilene vist på bildene her, ifølge Mitsubishi-sjef Kazuo Yano, gir tydelige signaler om fremtiden, må vi anta at vi kommer til å se mye av dem i den nye crossoveren. Like ekstrem blir den helt sikkert ikke, men vi ser jo et tydelig designspråk her – kraftige og tydelige linjer med særpreg.

GT PHEV Concept Grand Tourer fra Paris 2016
Forrige artikkelTest: Opel Mokka X 1,4 Turbo 4X4 Direct Injection Aut Premium
Neste artikkelTest: Kia Optima Plug-in Hybrid