Hjem Nyheter Nyheter: Opel med crossover-offensiv i 2017

Nyheter: Opel med crossover-offensiv i 2017

Av David K Andersen

Opel er midt inne i en omfattende nyhetsbølge hvor et stort antall eksisterende modeller blir nye samtidig som man går inn i nye segmenter. Hittil har det mest dreid seg om fornying av biler vi kjenner. Neste år er det nye segmenter som står for tur.

Mest ståhei nå om dagen er det naturligvis om elbilen Ampera-e – bilen som sannsynligvis vil revolusjonere nullutslippsbilen for folk flest med rekkevidde på minst 500 km. Apropos den, til uken kommer toppsjef i Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann til Oslo for å vise den frem på Zero-konferansen i Oslo.

Men det var ikke det vi skulle snakke om nå. For blant en svært populær biltype, er det nemlig plass til mer Opel. Joda, vi har allerede Mokka, nylig oppdatert med tilnavnet X og en rekke nyheter, men det er en kompakt SUV og ikke en Crossover.

Nye Mokka X. Foto: David K Andersen

Det er her de to nye modellene Crossland X og Grandland X kommer inn. Førstnevnte kommer første halvår og er en såkalt B-CUV, altså en B-segment crossover. Det skulle vi tro plasserer den midt blant biler som Nissan Juke, Peugeot 2008 og Renault Captur.

Grandland på sin side er større og tar opp kampen med storselgere og «Norges-favoritter» som Nissan Qashqai, Ford Kuga og nye Peugeot 3008. Den kommer på markedet andre halvår.

Opel sier fint lite om disse bilene foreløpig, men lover at de ved siden av å by på en litt røff stil og praktiske egenskaper fra SUVenes verden, vil bli mer kjøreglade og dynamiske på veien.

Som med de fleste Crossovere er det de med aktiv livsstil som vil ha en tøff bil med god plass og høy sittestilling som er målgruppen. I praksis regner vi med nordmenn flest kommer til å fristes.

Med nye Astra på full fres, oppdatert Mokka og Zafira, og ikke minst kommende Ampera-e, tror jeg faktisk disse to ny crossoverne på toppen av det igjen kommer til å sørge for at Opel videre fremover havner nokså mange hakk opp på den norske registreringsstatistikken.