Hjem Klassikere Auksjonsbiler: Klassikere til fornuftige priser hos Auctionata

Auksjonsbiler: Klassikere til fornuftige priser hos Auctionata

Av Vegar Bjørge

I løpet av noen få uker holder Auctionata ikke mindre enn 4 bilauksjoner. Felles for alle auksjonene er at det tilbys biler mange har råd til. Klassiske biler har hatt en bra prisstigning de siste årene, og på kontinente har prisene tatt helr av. Særlig i høyere prisnivå har prisene steget mer enn det de fleste kunne drømme om. Derfor er det ikke lenger mulig for vanlige dødelige å kjøpe eksotiske sportsbiler, men heldigvis finnes det annet morsomt å fylle garasjen med. Det lønner seg likevel å være rask, for vi ser også her til lands at prisene på mer vanlige veteranbiler og klassikere overstiger fornuften.

Opel Manta er en modell som allerede har steget i pris, og det stopper nok ikke her. Manta B har vakre sportslige linjer,og denne 1900 Berlinetta kommer med full servicehistorie og ser meget flott ut. Den er første gang registrert i desember 1978. Startpris 8 000 euro.

Sportslige coupeer er aldre feil og de har nok en større sjanse til å øke i pris enn vanlige sedaner og stasjonsvogner. Likevel kan man la seg friste av denne Sierra Turnier fra 1986, særlig jeg som er barnefar. Bilen har en eier og full servicehistorie. Startpris 3 400 euro.

Skal man gå for en sedan, er kanskje en BMW av E28 modellen et bra valg? Her er i hvert fall en M535i til salgs. Startbpris 20 000 euro.

Italiensk design har aldri vært feil, og modellene fra støvlelandet er populære. Dette har ført til at de også stiger fort i pris. Derfor kan denne Alfa Romeo Alfetta GTV 2000 fra 1976 være et godt kjøp. Startpris 10 000 euro.

Hos Auctionata er startpris lav for at budene skal bli mange. I tillegg kommer også 15 % avgift på kjøpsprisen for selger. Se mer på auctionata.com. Ta gjerne kontakt med oss om du handler bil på bilauksjon. Kunne vært interessant å høre hvilke erfaringer du sitter med.