Av Vegar Bjørge

Det sveitsiske selskapet Rinspeed er opptatt av hvordan fremtidens samferdsel skal se ut. Selskapet satser tungt på selvkjørende biler, og konsepter som XchangE, Budii og Etos er eksempler på dette.

Rinspeed sitt nyeste prosjekt er konseptbilen Oasis. Den debuterer i januar på CES 2017 i Los Angeles. Bilen er helt selvkjørende og Rinspeed sier det er bilen for antibilfolket. Selv om det er et ratt i bilen, vil du ikke oppleve noe særlig mer kjøreglede enn det er i en golfbil.

Oasis er en bil for storbyen og passer perfekt for folk som deler biler. Oasis kan brukes som persontransportør på morgenen, budbil på dagen og transport til underholdninger på kvelden.

Innvendig skal det være mer lunt og koselig. Man får litt loungefølelse, og i fronten av bilen har man et område hvor man kan plante blomster eller grønnsaker. Vi tror og håper at fremtiden også har plass til biler som MÅ kjøres av føreren, og som formidler kjøreglede. Rinspeed har også bygd en del slike biler.