Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes-Benz Concept X-Class

Nyheter: Mercedes-Benz Concept X-Class

Av Vegar Bjørge

En pickup fra Mercedes må se bra ut, og selv om dette er et konsept, så ser vi hva Mercedes kommer med når de nå vil lage en bil med plan. Denne vil gå i strupen på tyske, japanske og amerikanske konkurrenter. Barsk i off-road stil og helt ok med dress for gatebruk. Dette skal være en pickup som tåler tøffe tak samtidig som den skal være god å kjøre på veien.

Bilen kommer på markedet sent neste år, og Mercedes investerer mye i den nye pickup-serien. USA er ikke et hoved satsingsområde, men i stedet vil X-Class bli solgt i Argentina, Brasil, Sør-Afrika, Australia men New Zealand i tillegg til Europa.

Dr. Dieter Zetsche, styreformann i Daimler AG og direktør for Mercedes-Benz sier, «Med vår pickup vil vi nå tette et av de siste hullene i vår portefølje. Vårt mål er å gi kunden biler som dekker demmes spesielle behov. X-Class vil derfor sette nye standarder i et voksende segment».

Uten kompromisser kommer X-Class til å forandre pickupsegmentet lover Mercedes, og med rammekonstruksjon, råsterk dieselsekser, permanent 4-hjulstrekk, lavgirserie og to elektronisk styrte differensialsperrer, er det lett å tro dem. Nyttelast på planet på 1,1 tonn og på kula bak på 3,5 tonn forsterker inntrykket av soliditet.

Den deler en del med Nissan Navara, men det er ikke lett å se utvendig. Mercedes gjør mange forandringer for å få til et særpreg både på hvordan bilen ser ut og hvordan den skal oppføre seg. Innvendig er japanern glemt. Vi legger merke til at skjermen i midten fortsatt er med, i stedet for det litt mer moderne interiøret i nye E-klasse.

Vi venter spent på fortsettelsen!