Hjem Nyheter Nyheter Paris: BMW Concept X2

Nyheter Paris: BMW Concept X2

Tekst og foto: David K Andersen

BMW viser tøffe takter med Concept X2 i Paris. X1s sportslige bror går i strupen på Range Rover Evoque og Audis kommende Q4 når den er klar for veien i 2018.

I likhet storebrødre X4 og X6, er altså X2 den mindre praktiske, men mer trendy, kule og sportslige utgaven.

Samtidig skiller den seg markant fra de større SUV-cuopéene designmessig. Ser du bort fra i-bilene, er X2 den første BMWen på en god stund som viser tegn til en ny designretning for merket.

Nå er ikke SUV-konsepter noe jeg vanligvis brenner for, de har haglet over oss i voldsomt antall de siste årene. Denne derimot, er inne på noe.

Muskler møter sport er hovedinntrykket etter å ha kikket nærmere på X2 i virkeligheten. Og du ser det på bildene. Den nedre halvdelen er typisk kraftig og SUV-aktig, mens den øvre byr på slankere linjer og finesse. Lave sidevinduer forsterker det muskuløse, mens front og C-stolpe setter særpreg.

BMW-logo i sistnevnte er en virkelig kul detalj, og for første gang snevrer den todelte grillen nå inn på toppen istedet for nederst. X2 er rett og slett fet og kul, det blir spennende å se om det er denne retningen BMW tar i tiden fremover.

For de som følger med på BMWs internkoder, er bilen du ser her en F49. Plattformen er naturligvis den samme som hos X1 (UKL). Det betyr at den i utgangspunktet er forhjulsdrevet, men du vil selvfølgelig få den med firehjulsdrift.

På motorsiden har vi ikke fått spesifikk informasjon, men kanskje starter den med tresylindret i en 18-versjon på 136 hestekrefter. At 2-literen på 192 hester vil finne veien under panseret er jeg helt sikker på. Diesel kommer også, og kanskje en ladbar hybrid?

Ryktet forteller dessuten at en M Performance-utgave står på planen og at den vil få en toliters bensinmotor på rundt 300 hester. Det er liten tvil om at denne lille SUVen tåler en sånn versjon.