Hjem Nyheter Nyheter Paris: Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Nyheter Paris: Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Av David K Andersen

Da vi prøvekjørte nye Alfa Romeo Giulia i sommer, syntes vi den satte en ny standard for sports-sedaner. Akkurat slik vi håpet. Nå kommer den med større motorer og firehjulsdrift. Det kan være grunn til å glede seg.

Les vår første prøvekjøring av Alfa Romeo Giulia her!

Giulia Veloce heter den nye herligheten som fyller rommet mellom de eksisterende grunnmodellene med dieseler på 150 eller 180 hestekrefter og bensinmotor på 200, og den sinnssyke BMW M3-killeren Quadrifoglio.

Du kan velge mellom en 2,2-liters diesel på 210 hester og 470 Nm, samt en 280-hesters 2-liter bensinfirer med turbo og hele 400 Nm.

Begge leveres med Q4 firehjulsdrift som bare veier 60 kg ekstra. Bilen leser kontinuerlig av veigrepet til hvert enkelt hjul, og sammen med kjørestil og eventuelle input du selv gir gjennom kjøreprogramvelgeren Alfa DNA, fordeles kraften med opp til 100 prosent bak og 60 prosent foran. Den aktive fordelingskassen sørger for dette.

Alfa Romeo sier systemet er konstruert for å gi maksimal kjøreglede, men samtidig levere god effektivitet og lavt forbruk de gangene du kjører pent og har godt grep.

Firehjulsdrift er kanskje ikke det folk flest forbinder med Alfa Romeo, men vi skal huske på at de har levert drift i alle hjørner på personbiler helt siden 1983 på Alfa 33. I stasjonsvognutgave, var den på mange måter forgjengeren til dagens Allroad, Cross Country, All-Track, Country Tourer og co.

Også 164, og ikke minst 155 Q4 med skikkelig hardcore-system med røtter i Lancia Delta Integrale, står på listen over modeller med firehjulstrekk. Etterfølgende 156 og 159 kom også i slike versjoner.

Tilbake til Giulia, får den i Veloce-form dessuten 8-trinns automat som standard, og en rekke detaljer er unike for nettopp denne versjonen. Blant annet er egne støtfangere og høyglanspolerte interiørdetaljer på plass. Det samme er nye sportsstoler, sportsratt, dashbordlister i aluminium, doble eksosrør, egne felger og mer.

Dieselversjonen kan nå bestilles hos forhandlerne og koster fra 564 800 kroner. Bensinversjonen på 280 hestekrefter starter på 638 800 og blir snart tilgjengelig for bestilling.