Hjem Nyheter Nyheter Paris: Land Rover Discovery

Nyheter Paris: Land Rover Discovery

Av Vegar Bjørge
Foto: David K Andersen

Land Rover Discovery skal ikke være et pyntekjøretøy for fiffen i byen. Den er bygget for de tøffeste utfordringer, og når en ny modell nå står klar, har testmiljøet like ofte vært tøffe ørkenforhold som asfalt- og grusveier. Utfordringen er nemlig stor når man bygger et så allsidig kjøretøy.

Det er en tøff Discovery som er på plass i Paris, og selv om den er helt ny, kjenner vi igjen den gamle modellen i den nye. Den tøffe grillen og de stående luftinntakene sammen med nye lykter gjør fronten moderne. Man kjenner igjen luftinntaket over framhjulene like godt som den skrånede c-stolpen som man også har på dagens Discovery Sport. Fine linjer avsluttes med en moderne og avrundet bakende med kule ledlykter og barsk støtfanger. Det er også verdt å merke seg den spesielle plasseringen av skiltet.

Nye Discovery er 480 kg lettere enn utgående modell. Det er ganske imponerende. Hemmeligheten er utbredt bruk av aluminium. Den er stor, hele 497 cm lang og rommer 3 seterader hvor alle passasjerer skal ha like gode sitteforhold i følge Land Rover. I kjent Discovery-stil er taket forhøyet bakover så man også kan ha forskjellige høyder på seteradene. Smart og gjør det enklere for de bak og følge med på veien.

På alle seteradene er det mulig å få varmeseter, mens første og andre seterad har muligheter for ventilasjon. Stolene foran kan leveres med masasjefunksjon. Det er enkelt å konfigurere setene på andre og tredje seterad slik passasjerene ønsker.

Med opptil 2500 liter bagasje, 3500 kg på kula bak og ditto parg i takboksen, kan ny Discovery lett ta over som flyttebil. Med 5 seter i bruk har den et gedigent bagasjerom på 1231 liter. Mange har valgt Discovery som varebil, og det blir nok også et populært valg fremover.

Discovery leveres med dieselmotorer på 180 hk, 240 hk og 258 hk. Den største er en 3,0 liters V6 med 600 nm, mens de 2 minste er 2,0 litere med 4 sylindere. Som bensinalternativ finnes V6-utgave med 340 hk.

Lansering skjer våren 2017.

Foto: Land Rover