Av Vegar Bjørge

Ford var igjen hovedrolleinnehaver på LeMans og man har hatt store forventninger til den nye GT som tok poleposition i sin klasse foran løpet alle snakket om. Selvfølgelig lå de helt der i tet igjennom hele løpet, og overraskelsen var ikke så stor da det viste seg at de slo alt av Ferrarier, Porscher og Corvetter. Ved siden av banen sto et kunstverk uten sidestykke.

En Legomodell i 1/3 skala av nr 66 raceren til Ford bygget med 4000 Legoklosser. Bilen sto utstilt under 24 timers løpet og er kanskje den mest spesielle av Ford GT-bilene på LeMans denne helgen.

Nummer 66 bilen var en av i alt fire biler som deltok i racet. Bil nummer 66 tok 4. plass i klassen LMGTE Pro. Vant gjorde en annen Ford GT, og det 50 år etter den historiske trippel seieren på LeMans. Ford har ikke vært på LeMans siden 1969 og derfor var det knyttet stor spenning til teamet. De kunne ikke fått et bedre race, og det var bare en Ferrari som blandet seg inn blant de tre beste Fordene. Lego-modellen går ikke like fort, men er helt klart et stilig kunstverk.