Av David K Andersen, foto Jakob Ebrey

Norske Aleksander Schjerpen fra Elverum er i gang med sin tredje sesong i det tøffe britiske GT-mesterskapet. Sammen med teamkamerat Sean Byrne, er pallplassering målet for Aleksander og Century Motorsport når sesongens lengste løp på Silverstone braker i gang denne helgen.

Schjerpen, kjent for de fleste som følger norsk racing gjennom satsingen i formelbiler og senere i GT-klassen med Ginetta her i Norge, har virkelig imponert etter at han flyttet kjøringen utenlands. Årets sesong har startet knallbra – klasseseier i 24-timersløpet i Dubai i januar og andreplass i forrige runde på Rockingham, sier litt om hva slags fart både mann og bil sitter inne med.

Det er fortsat Ginetta som gjelder – en G55 GT4. Den deles med Sean Byrne som kommer fra Caterham R300-serien og gjør debut i GT4 i British GT Championship i år. -Vi har bra fart så langt denne sesongen – både jeg, Sean og bilen, sier Aleksander og fortsetter; -Vi har vært litt uheldige et par ganger, men totalt sett er Sean og jeg en sterk kombo. Han lærer fort og er rask. Vi er godt forberedt til helgen og vil slåss om pallplass.  

Det britiske GT-mesterskapet regnes for å være en av de tøffeste nasjonale racingseriene i verden – vi ønsker Aleksander og teamet lykke til i helgen!