Hjem Klassikere Auksjonsbiler: Toyota Century Sedan

Auksjonsbiler: Toyota Century Sedan

Av Vegar Bjørge

Toyota Century var flaggskipet til det japanske selskapet og ble bygget for eliten. De fleste ble solgt på hjemmemarkedet og i svært begrenset antall. Det er ikke ofte slike perler blir lagt ut for salg. Og en perle er det, med en lekker design som ihvertfall gir meg gåsehud. Det er økende interesse for japanske samlerbiler i både USA og Europa, og denne vil nok lett kunne få ny eier.

V8eren på 4,0 liter yter 190 hk, og gjør ikke bilen superrask. Egentlig er den fryktelig treg om man måler etter dagens standard. Vekten må ta skylda for det, for denne veier en god del på grunn av sin størrelse og det omfattende utstyret. Man fikk nemlig ikke mer utstyr på en bil i 1984 enn det denne hadde, og den overgikk tysk luksus med god margin.

Denne modellen ble importert til USA for 3 år siden og har original lakk og interiør. Den ble produsert i 1984 og har innfelte hovedlys og grill, slik de tidelige modellene hadde. Denne er penere enn det Toyota produserte i senere tid. Century kom i 1967 og var uforandret helt frem til 1997 da modellen fikk ny plattform.

Prisestimatet på bilen er 20 000 – 30 000 US dollar og selges hos Auctions America 25. juni i Santa Monica. Se mer på www.auctionsamerica.com

Foto: Auctions America