Hjem Nyheter Nyheter: BMW 3-Serie Gran Turismo

Nyheter: BMW 3-Serie Gran Turismo

Av Vegar Bjørge

Over 130 000 kunder har valgt Gran Turismo-utgaven av BMW 3-serie, og nå kommer den i en oppgradert versjon.

– BMW 3-serie GT har siden lanseringen for 3 år siden fått en svært varm mottakelse både i Norge og internasjonalt. Med en oppdatert design og ny motorteknologi vil 3-serie Gran Turismo befeste posisjonen som en attraktiv bil for de som vil ha stasjonsvognens plass og fleksibilitet, kombinert med et sportslig og personlig utseende, sier Christian Gottschalk, markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

En ny generasjon bensinmotorer har funnet plass i 3-serie GT, og med motorene får du høyere ytelse og opptil 14 % redusert drivstofforbruk. Du kan velge mellom 3 bensinmotorer fra 184 hk til 326 hk, og 5 dieselmotorer med effekt fra 136 hk til 313 hk.  Alle modellene med unntak av 318d, tilbys med xDrive intelligent firehjulsdrift. På 335 xDrive er dette standard.

Optimaliserte girkasser, auto start/stopp-funksjon, Brake Energy Regeneration og Eco Pro-modus er utstyr som bidrar til redusert forbruk og utslipp.

Nye BMW 3-serie Gran Turismo er 482,4 cm lang og dermed 20 cm lengre enn øvrige medlemmer i 3-serien. Designet er mer dynamisk og gir et utpreget premiumpreg.

Den nye modellen er utstyrt med LED nær- og fjernlys og LED tåkelys foran. LED-lys finner man også bak. Bakenden har blitt kraftigere med nyutviklet hekkskjørt og større enderør enn forgjengeren. På 320i/320d og oppover er enderørene doble.

Innvendig sitter man nå 59 mm høyere enn i forgjengeren. Man har også gjort interiret mer eksklusivt med nye materialer og innovasjoner. Bagasjerommet har en kapasitet fra 520 – 1600 liter.

Nye BMW 3-serie Gran Turismo blir tilgjengelig i Norge i løpet av juli.