Hjem Nyheter Modellbiler: Muskelbiler fra 80-tallet hos Revell

Modellbiler: Muskelbiler fra 80-tallet hos Revell

Av Vegar Bjørge

Når vi tenker muskelbiler er det ofte 60-tallets Camaro, Corvette og Mustang som faller oss på minne. Mot slutten av muskelbiltiden kom også bulldoggere som Challenger, Barracuda og Roadrunner på banen. Spesialbiler som i dag betinger en tykk lommebok om man skal kjøpe en. Med 70-tallet kom oljekrise og muskelbiler ble byttet ut med musebiler. Hestekrefter forsvant i samme takt som norske bønder, og man må godt inn på 80-tallet for å få noe som ligner gamle tiders helter.

Disse 80-talls muskelbiler er likevel de mest interessante i mine øyne. I en tid hvor amerikanske biler igjen ble muskuløse står kanskje Buick GNX fra 1987 som en av de kuleste. Fra en turbomatet V6 tok de ut 245 hk som resulterte i fine prestasjoner. Kvart mila gikk unna på 13 sekunder. Disse bilene stiger nå godt i pris, men hos Revell kan du sikre deg et byggesett i skala 1/24 for bare noen hundre lapper. Moro for både barn og voksne.

Når du først er i gang kan du også ta med deg Revells Hurst Oldsmobile fra 1983 i skala 1/25. Hurst Oldsmobile bygdes på Cutlass og kom bare i 1983 og 84 i en begrenset serie på 3001 biler. I 1983 fikk du bilen i sort med sølv styling mens året etter kom den i sølv med sort styling.

Modellbiler er i mange tilfeller en hobby som man starter med ganske tidlig og holder på med så lenge man lever. I mange tilfeller er det også starten på bilhobbyen og mange drømmer blir til virkelighet ved hjelp av hobbylim og hobbylakk. Kanskje man også en dag får råd til drømmeobjektet i skala 1/1?