Tekst og foto: David K Andersen

Denne bilen er rett og slett en prisbombe. Luksus-SUV med 211 bensinhester og dertil 116 elektriske for 550 000 kroner.

Vel, det er kanskje en sannhet med modifikasjoner, for prisen er fra 550 000 kroner, så du må nok regne med å bruke en god del på utstyr for å gjøre bilen rettferdighet. Men likevel; med tanke på at du her har det som for tiden etter min mening er den beste bilen i klassen, kombinert med fartsressurser som tar den til 100 km/t på 5,9 sekunder, er dette virkelig et kupp.

Joda, du får de store premium-SUVene med hybrid også. Men de starter ikke på drøye halvmillionen, de starter gjerne på rundt 800 000. Denne åpner derfor for at langt flere kan utnytte det som mer og mer ligner på et smutthull i bilavgiftene, og skaffe seg en herlig premiumbil til svært attraktiv pris.

Og folk er ikke sene om å være på ballen: – GLC 350 e ble først vist frem i fjor sommer. Responsen var så overveldende i Norge at den norske importøren fikk lov til å ta imot kundebestillinger selv om bilen offisielt ikke var lagt ut for salg, sier kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Personbil, Christoffer Nøkleby. – Nå, samtidig som de aller første bilene har ankommet landet, åpnes salget offisielt. Og det til en meget konkurransedyktig pris, avslutter han.

Vi kommer tilbake med test så snart vi kan her på bloggen!

PS: Bildene er av en GLC 220 d