Tekst og foto: David K Andersen

Ingen har har flere nyheter på New York-utstillingen enn Mercedes-Benz. Her kikker vi nærmere på GLC som Coupe og i AMG-versjon.

Etter en grei start i klassen med GLK for noen år tilbake, var Mercedes nylig på plass med etterfølgeren GLC – en bil som virkelig har tatt gamet opp til konkurrenten BMW X3 og kanskje litt til også.

I New York dro nettopp Mercedes teppet av GLC Coupe som skal ta opp kampen med BMWs X4. I tillegg viste de vanlige GLC i AMG-versjon.

The Coupe

Selv mener jeg GLCs design er meget bra, og til og med litt coupe-aktig allerede på standardversjonen. Den nye Coupeen ser enda bedre ut.

De er like i fronten der den bratte diamantgrillen dominerer. Den har store luftinntak og på sidene befinner LED-lysene med Intelligent Light System seg – lys som tilpasser seg vei og trafikk.

I baken gir coupe-linjene et mer dynamisk utseende samtidig som skuldrene fremheves og bilen dermed får en fetere profil.

Interiøret er førsteklasses.

Hele åtte motorer blir tilgjengelig i GLC Coupe, deriblant 350e som er en ladbar hybrid med systemeffekt på 320 hk. Den klarer 0-100 på 5,9 sekunder og har oppgitt utslipp på 59-64 gram CO2 pr kilometer. 220d, 250d og 250 bensin er de alternativene som blir tilgjengelige fra start. Alle med 4Matic firehjulstrekk og 9G-Tronic automatgir.

The AMG

Mercedes-AMGs lightversjon blir å få til både GLC og GLC Coupe. I New York, ble den vist på den vanlige utgaven, og dette er virkelig en rå bil! Lav, fet, med store hjul og tøffe styling-detaljer, er det ingen tvil om at dette er noe annet.

Disse bilene heter ikke Mercedes-Benz, men Mercedes-AMG, og får tilnavnet 43. Under panseret befinner det seg en V6 med turbo og 367 hestekrefter. 0-100 går unna på under 5 sekunder.