Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Subaru XV Concept

Nyheter Genéve: Subaru XV Concept

Av Vegar Bjørge
Foto: David K Andersen

I Geneve vises konsepter i bøtter og spann, noen mer virkelighetsnære enn andre. Subaru XV Concept tilhører den første kategorien, og skal vise Subaru sin designfilosofi for de kommende modellene. De kaller det nye designspråket for DYNAMIC X SOLID. Bil og Motorbloggens utsendte, David K Andersen, kan melde om en bil som ser virkelig bra ut med skarpe linjer og nydelig bakpart.

Designen skal gå mer i ett og front, sider og bakende skal ses som en tredimensjonell og solid form som skal være fremtidens Subaru design. Man legger lett merke til offroad-stilen med solide skliplater både foran og bak i tillegg til skjermbreddere i tøff offroad-stil. Personlig synes jeg i tillegg lyktdesignen både foran og bak er spesielt vellykket.

Legg merke til den spesielle fargen, Glacier Khaki Silica, som skal være med på å heve kvalitetsinntrykket. Grill, frontfanger, bakfanger, rails og felger har fått orange innslag som er med på å sette enda mer farge på Subaru XV Concept. Ja takk Subaru, denne vil vi ha!

Subaru har også lagt vekt på effektiv aerodynamikk, gode SUV-egenskaper og bra med plass, selv om målene på konseptbilen er ganske kompakte. Med en lengde på 457 cm, bredde 192 cm og høyde 157 cm, har den likevel vokst litt i forhold til dagens Subaru XV.