Hjem Nyheter Nyheter Genéve: Ny dieselmotor i Mazda3 og visning av RX-Vision

Nyheter Genéve: Ny dieselmotor i Mazda3 og visning av RX-Vision

Av David K Andersen

Mazda vil vise en ny og mindre dieselmotor i kompaktbilen 3 i Genéve. Og så tar de med konseptbilen RX-Vision.

Mazdas ekstremt velkjørende Golf-konkurrent har i dag et par ulike bensinmotorer å velge på, blant annet den fine 2-literen på 120 hk. På dieselsiden må du imidlertid leve med mye krefter (ikke at det er et problem) pr i dag – du får Mazda3 bare med en 2,2-liter på 150 hk.

Snart kan du imidlertid også velge 1,5-litersdieselen vi kjenner fra CX-3. Hva effektuttaket blir i 3, er ikke oppgitt, men vi tipper 105 hk. Med forbruk på 0,38 liter pr mil og utslipp på lave 99 g/km CO2, kan vi regne med gunstig innkjøpspris her i Norge.

RX-Vision har vi skrevet om før, den har siden første visning på Tokyo-messen i fjor nesten rukket å bli en legende med sitt lange panser og lekre linjer. Den ble blant annet kåret til «Most Beautiful Concepr Car of the Year» under Festival Automobil International i Paris for et par uker siden. I konkurranse mot Bentley Exp 10, Porsche Mission E og Peugeot Fractal, er det en bra prestasjon.

Ellers kommer Mazda til å vise hele modellrekken i Genéve. Deriblant nye MX-5 som allerede skal ha mottatt 15 ulike utmerkelser og priser.