Hjem Nyheter Nyheter: Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tar over importen av Fiat, Alfa Romeo...

Nyheter: Fiat Chrysler Automobiles (FCA) tar over importen av Fiat, Alfa Romeo og Jeep til Norge

Av David K Andersen

Vi har riktignok visst om dette en god stund, men nå er altså den nye importøren av Fiat, Alfa Romeo og Jeep etablert i Norge.


FCA har for første gang etablert en samlet organisasjon for Norden med kontorer i København, Stockholm, Helsinki og her i Norge – i det gamle terminalbygget på Fornebu.

– Det er en enorm styrke for våre merker at vi nå har en nordisk organisasjon i ryggen, sier Frank Bauge – sjef for FCA Norge. Han fortsetter: – Vi er i gang med å bygge opp organisasjonen og etablerer samtidig et sterkere nettverk både når det gjelder salg og ettermarked. Produktmessig er vi blant annet klare for å introdusere nye Fiat 500 i februar.

Ny 500
På programmet står altså en oppgradert Fiat 500. Den enormt suksessrike premium bybilen har holdt det gående i over 8 år, og får nå en rekke oppdateringer. Hele 1800 punkter er forbedret, det er snakk om LED kjørelys, Xenon hovedlys og flere andre detaljer utvendig. Interiøret får oppfrisket dashbord med blant annet Uconnect infotainmentsystem med 5-tommers skjerm og 7-tommers TFT-display istedet for analoge instrumenter. Materialkvaliteten er også forbedret.

Motorene oppgraderes og møter Euro6-kravene, chassiset er justert for bedre kjøreegenskaper og komfort, og bilen er bedre lydisolert.

500X, Tipo og 124 Spider
Sentral i Norge blir naturligvis ferske 500X, en crossover med mulighet for firehjulsdrift og med gode praktiske egenskaper i kombinasjon med 500-familiens designspråk.

Kompaktklassen skal takles med nye Tipo, foreløpig kun vist i sedanform, men den kommer etterhvert som kombi.

For oss bilentusiaster blir selvfølgelig 124 Spider høydepunktet. Roadsteren har turbomotor og bakhjulstrekk – kjøregleden forventes å stå i sentrum.

Alfa Romeo
BMW 3-serie konkurrenten og 159-erstattaeren Giulia, skal være på plass i løpet av året. Den har bakhjulsdrift og forventes å bli klassens kjøremaskin nummer én.

I den kompakte premiumklassen vil Giulietta få en facelift i løpet av året for å holde koken oppe mot A3, 1-serie og A-klasse.

Jeep
Den amerikanske firehjulsdrift-legenden går så det suser verden over, og kommer til å tilby norske kjøpere attraktive alternativer i flere SUV-klasser. Lille Renegade er utvilsomt klassens tøffeste, og sammen med storebrødrene Cherokee, Grand Cherokee og Wrangler, stilles det sterkt både hva gjelder bredde og varemerke.

Det satses i tillegg på nyttekjøretøy med alt fra varebiler til chassis for påbygg. Doblo og Ducato holder koken, mens Transporter-konkurrenten Scudo snart kommer i helt ny versjon. Helt ny er også pickupen Fullback.

Det eksisterer knapt aktører mer større potensiale i varemerkene sine enn FCA. Porteføljen inkluderer noen av bilhistoriens viktigste, mest nyskapende og spennende bilmerker. I USA har Dodge, RAM og Jeep nådd utrolige resultater under FCA. Nå håper vi suksessen kan spre seg til de europeiske merkene og hit til Norge!