Hjem Nyheter Nyheter: Skoda VisionS

Nyheter: Skoda VisionS

Av Vegar Bjørge
Foto: Skoda

I Geneve kommer Skoda til å vise frem sin nye konseptbil Skoda VisionS. Den skal vise Skoda sitt nye designspråk i Suv-segmentet. Designen har en god balanse mellom estetikk, kraft og funksjonalitet, og antyder hvordan fremtidige SUVer fra Skoda skal være. Det kommer nemlig flere SUV-modeller enn Yeti fra tjekkerne, og i løpet av de neste årene skal SUV-programmet utvides og fornyes.

VisionC i 2014 ga oss indikasjoner på hvordan Superb og Octavia skulle se ut. I tillegg ga den desingretningen for modellprogrammet hos Skoda. Designspråket overføres nå til SUV-segmentet. Med en lengde på 4,70 meter er VisionS større enn dagens Yeti og med en bredde på 1,91 meter vil det si at VisionS skal gi oss forsmaken på en ny stor SUV fra Skoda. Høyden er forøvrig 1,68 meter. Innvendig videreføres det klassiske som man kjenner igjen fra Skoda sine modeller. VisionS har 3 seterader og plass for 6 passasjerer i tillegg til føreren.

Designen utvendig er skarp med klare kanter og linjer. Samspillet mellom lys og skygger skaper kraftige effekter på overflaten. SUV-preget ser man også i de fire LED-lysene og den brede grillen. Hjulbuene er kantede og skal gi ekstra offroad-karrakter. Tornadolinjen går langs hele karosseriet og gjør designen kraftfull, mens C-stolpen runder av designet og gjør bilen karakteristisk, slik Skoda er kjent for.

Da er det bare å vente til Geneve-messen i mars for å se hvordan konseptet ser ut i virkligheten. Der vil vi også få vite litt om teknologien som skjuler seg under skallet.