Hjem Nyheter Nyheter: Volkswagen åpner ordrebøkene for Tiguan – her er prisene

Nyheter: Volkswagen åpner ordrebøkene for Tiguan – her er prisene

Av David K Andersen

Telleverket her på Bil og Motorbloggen gikk nesten i spinn når vi la ut de første offisielle bildene av nye VW Tiguan i september i fjor. I dag åpner ordrebøkene. Her er priser og mer informasjon.

Tiguan er den første SUVen fra VAG som bygger på MQB-plattformen kjent fra blant annet Golf. Det betyr lettere bil (minus 50 kg) og mye bedre plass. Bagasjerommet på nye Tiguan tar hele 615 liter. I likhet med flerbruksbror Touran, vokser også Tiguan ganske mye: 6 cm på lengden og 7,7 cm på akselavstand.

Motorene på mellom 115 og 240 hestekrefter er nye og opptil 24 prosent gjerrigere på drivstoffet enn de gamle Euro5-motorene.

4Motion firehjulsdriftsystemet er nytt og bærer tilleggsnavnet Active Control. Det betyr mer nøyaktig og raskere distribusjon av kreftene i en hver situasjon. Tilhengervekt på opp til 2500 kg vil nok settes pris på av mange. Trailer Assist er naturligvis med (les mer og se video om det her).

På utstyrssiden tilbys ikke bare det aller meste, autobrems (med fotgjengergjenkjennesle), adaptiv cruise og filholder er etter det vi forstår standard på flere modeller. Kjempebra. Head-up display, Google Street View og informasjon om ledige parkeringsplasser er blant nyhetene på tilleggslisten. Med App Connect får du Apple Carplay og Andoid Auto (speiling av telefonen i infotainmentsystemet).

-Vi har store forventninger til salget av den nye Tiguan i Norge. Designet er en revolusjon fra forgjengeren med dynamiske og skarpe linjer, bilen er vesentlig større og er full av ny teknologi og innovasjoner, sier direktør for Volkswagen Norge, Ulf Tore Hekneby. Vi ser også frem til å kunne tilby kombinasjonen forhjulstrekk og DSG-automatgir, som kommer senere i år, tilføyer han.

Vi har ikke kjørt bilen ennå, så jeg skal ikke si noe om hvordan den er, men er i alle fall enig med Hekneby i at designet er en revolusjon sammelignet med utgående modell. Vi kommer tilbake med mer info og inntrykk av bilen så snart vi har prøvekjørt!

Det åpnes foreløpig for bestilling av to ulike drivlinjer. Slik er prisene:

  • Tiguan Trendline 2.0 150 hk TDI DSG 4Motion: Kr. 404 500,-
  • Tiguan Businessline 2.0 150 hk TDI DSG 4Motion: Kr. 449 900,-
  • Tiguan Highline 2.0 150 hk TDI DSG 4Motion: Kr. 463 000,-
  • Tiguan Highline 2.0 180 hk TDI DSG 4Motion: Kr. 495 800,-