Hjem Nyheter Nyheter: VW BUDD-e

Nyheter: VW BUDD-e

Av Vegar Bjørge

Volkswagen er på teknikkmessen CES i Los Angles for å vise frem en ny el-bil og fremtidens teknologi. På en ny fleksibel el-bil plattform som kalles MEB, bygges minibussen BUDD-e. Med en el-motor i hver ende med samlet effekt på 305 hk skal den gi en rekkevidde på inntil 533 km. Batteriet på 92,4 KWh skal kunne lades inntil 80 % i løpet av en halvtime gjennom en 150 KW-lader.

Andre viktige data er sprinten opp til 100 som gjøres unna på 6,9 sek og toppfart på 180 km/t. Med 2 el-motorer var det enkelt å gjøre BUDD-e til 4WD og motorene yter 100 kw foran og 125 kw bak.

Bilen mangler dørhåndtak og i stedet sveiper man hånda over dørsiden og døren åpner seg. 3 store skjermer med valgbart data er det føreren har å forholde seg til, og det meste styres via stemme og håndbevegelse. Passasjerstolen kan snus rundt og i baksetet har passasjerene sin egen skjerm til underholdning og informasjon om kjøreturen.

Under bagasjerommet, som har begrenset med lagringsplass, finnes det en skuff med oppbevaringsmuligheter slik at bagasjevolumet ikke er så lite som det kan se ut til.

Minibussen er for fremtidens reisende og kjøreopplevelsen er basert på teknologiske duppeditter like mye som kjørefølelse fra bilen. Dette er fremtiden og neste generasjon er mer opptatt av sin mobil og lesebrett enn bilen sin. Volkswagen har tatt hensyn til dette, og bakt inn enorme muligheter for app-generasjonen. Men heldigvis er fortsatt design viktig. BUDD-e ser kul ut både utvendig og innvendig og man kan se at designerne har store muligheter til å skape fine linjer med fremtidens lys-teknologi. Lyktene har blitt enda viktigere designelementer og gir en stilig stilig signatur.

Bilen er et konsept men Volkswagen har vist oss mengder av minibuss-konsepter, og snart er nok en klar for markedet bassert på BUDD-e.

Foto: Volkswagen