Av David K Andersen

Chevrolet ser med den nye elbilen Bolt, ut til å rette på den vanlige elbilens store problem – rekkevidde. Snart kommer den som Opel til Norge.

Den siste setningen der, om at den kommer til Norge, er ren spekulasjon fra vår side, men Opel sier de kommer med elbil og vi er temmelig sikre på at det er denne. Vi vet bare ikke når.

Den største nyheten med Bolt, og det som gjør den helt spesiell, er at rekkevidden i følge Chevrolet er over 32 mil. Dette vil naturligvis åpne muligheten for elbil for et langt større publikum.

Prisen kommer også til å bli attraktiv, den vil i USA selges for rundt 240 000 kroner, og uten avgifter vil den kunne bli omtrent like rimelig her i Norge.

Chevrolet sier også at den kan lade batteriet til 80% på 60 minutter. Dessuten byr den på en del ny teknologi. For eksempel er det montert et vidvinkel kamera i baken som streames til det innvendige speilet. Den får også fugleperspektiv på den 10,2 tommer stor infotainmentskjermen ved hjelp av kameraer rundt hele bilen. Oppbygningen skal også være gjennomtenkt slik at bilen byr på mye plass innvendig.

Designet er verdt noen ord. Jeg synes ikke bare dette er den fineste elbilen – det er en av de fineste småbilene uansett drivkilde.

Produksjonen starter i slutten av 2016, så skal vi spekulere, kan vi først se den her godt ut i 2017. Vi håper GM legger opp til stor produksjonskapasitet. Det er rimelig å anta at bilen bli så populær at ventelistene fort kan bli lange.

Her er noen av bildene sluppet i forbindelse med lanseringen i går kveld.

Forrige artikkelTest: Opel Mokka 1.4T 4×4 Premium
Neste artikkelNyheter: VW BUDD-e