Hjem Klassikere Auksjonsbiler: Daihatsu Max 360

Auksjonsbiler: Daihatsu Max 360

Av Vegar Bjørge

Januar er den store auksjonmåneden for oss som elsker samlebiler og hobbybiler. Den største er Mecums auksjon i Kissimmee med over 3000 biler i løpet av 6 dager. Den kommer vi tilbake til. Andre store auksjonshus skal vi også innom i løpet av de nærmeste dagene, så det er bare å følge med på bloggen.

Hos Angelica Car Auction fant vi en fantastisk Daihatsu Max 360 fra 1975. Bilen ble bestilt av en danske som var bosatt i Spania. Han bestilte bilen i Japan og samtidig spurte han også om muligheten for å bli importør av Daihatsu til Danmark. Han fikk aldri noe svar på forespørselen og derfor havnet bilen i lagring da den kom frem til Spania. I 1990 flyttet dansken hjem til Danmark og dermed ønsket han også å selge unna den sjarmerende bilen. Daihatsuen kom også nå på danske hender og det kan tyde på at de er eksperter på lagring. I hvert fall ble bilen på nytt satt unna og nå etter 40 år skal lagervaren selges.

Bilen er i god stand og har bare rullet 514 km. Det finnes overflaterust men originalplasten på dørene er fortsatt intakt. 2133 eksemplarer med rattet på venstre side ble produsert og det er garantert få av de som er i dette skikket. Estimert salgspris er £ 3250 – £ 4250.


Auksjonen finner sted den 23. januar og du kan lese mer om den på www.angliacarauctions.co.uk



Foto: Anglia Car Auction