Hjem Nyheter Nyheter: Citroèn E-Mehari

Nyheter: Citroèn E-Mehari

Av Vegar Bjørge

En helt ny modell får verdenspremiere i morgen i forbindelse med klimatoppmøte i Paris. Bilen er, som navnet antyder, en el-bil og har mange referanser fra den orginale Mehari fra 1968.

Bilen gjennspeiler Citroen sine kjerneverdier » Human, Simpel and Smart» og er et ledd i samarbeidet med det franske konsernet Bollorè. E-Mehari har forbindelse til Citroen sin historie samtidig som den også er fremtidsrettet. Den fullelektriske driften og cabrioletløsningen har flere referanser til ikoniske Mehari. 4-seteren har en moderne og morsom stil og stadfester Citroen sin ambisjon om å tilby freshe og optimistiske biler som skal skille seg ut fra mengden.

Fire karosserifarger er tilgjengelige. Turkisblå, orangerød, gul eller beige. I tillegg kan man velge om man vil ha sort eller rødtorange tak. Innvendig er det beige eller orangerødt som alternativer. Setene er gjort av en spesiell plastikk som gjør at de tåler vann. Her kan man altså kjøre åpent i all slags vær.

Utvendige mål er beskjedne men ganske så spesielle. En lengde på 381 cm, bredde på 187 cm og høyde på 165 cm vitner om en kort, litt bred og ganske så høy skapning. Rekkevidden på elbilen er inntil 200 km mens toppfarten begrenser seg til 110 km/t. Full ladetid kan oppnås i løpet av 8 timer ved 16 A kurs, mens ved 10 A kreves det 13 timer til full ladet batteri.

Bilen er spesiell men man kan se noen elementer fra C4 Cactus. I tillegg kjenner man igjen konseptbilen Cactus M fra Frankfurt i år, særlig hva gjelder interiøret. Noen får vel også assosiasjoner til en Suzuki Jeep fra 80-tallet? Lansering av modellen skjer først på det franske markedet våren 2016. Kanskje vi også får den til Norge?

Foto: Citroen