Hjem Nyheter Nyheter: BMW Concept Compact Sedan

Nyheter: BMW Concept Compact Sedan

Av Vegar Bjørge

BMW skal inn i en ny nische. Både Audi og Mercedes har allerede oppdaget populariteten til små sedanmodeller. Nå er også BMW på gang. Audi A3 Sedan og Mercedes CLA Sedan får nå konkurranse av BMW 1-serie Sedan. Foreløpig er det en konseptbil, men det er opplagt at den kommer for salg. Bilen ble vist i Kina, på en av landets største bilutstillinger, Auto Guangzhou 2015. Det er i Kina BMW regner med å selge de fleste av modellen.

Med sportslige og moderne linjer skal den tiltrekke seg den nye generasjonen bilkjøpere. Ettersom man også forventer en sterk vekst blant premium kompaktbiler, legger produsentene ned mye jobb i å få detaljer og materialer så luksuriøse som mulig innenfor riktige rammer. Innvendig er det børstet aluminium og tredetaljer som gjelder mens setet er trukket i nappa. Utvendig legger man særlig merke til store hjulbuer som rommer 20″ hjul og den nydelig hekkspoileren som er en del av karosseriet. Dørhåndtaket har touchknapp som åpner døren på en enkel måte. Et stort panorama soltak dekker hele taket.

BMW gir oss ikke mange tekniske detaljer, men ettersom den bygger på URL-plattformen er det lett å gjette seg til noe. Drift blir på framhjulene, mens motoralternativer blir 3-sylinder og 4-sylinder. Vil anta at nye 3-sylindrede dieselen får sin debut i denne modellen. Kanskje vi også får en prestandaversjon av den lille, men akk så gode bensinmotoren. xDrive blir tilvalg på de fleste modellene. Plattformen deler den forøvrig med Mini, 2-serie ActiveTourer og GranTourer i tillegg til neste generasjon 1-serie.

Foto: BMW