Hjem Klassikere Auksjonsbiler: Mercedes hos Auctionata

Auksjonsbiler: Mercedes hos Auctionata

Av Vegar Bjørge

I september holdt Auctionata en auksjon kun forbeholdt Ferrari, og nå i desember er det Mercedes sin tur. Det er uten tvil flere spesielle modeller blant de 28 objektene som bys frem, men la oss starte med noe av det mer vanlige sorten. 1975 kom kanskje det som betegnes som en av de beste fra Stuttgart noensinne. 123-serien ble høyt verdsatt for høy  kvalitet, komfort og holdbarhet. Dette ble betegnet som den siste Mercedesen som ble bygget uten økonomenes innblanding. De aller fleste av oss skjønner nok at det ikke er helt sant, men luksus var i denne tiden noe annet enn det premium er i dag. Mercedes tok godt betalt for sine biler, men du fikk også det du betalte for. Så spørs det om dette gjelder også i dag når disse klassikerne kommer for salg.

Auctionata har en fin 240 TD Kombi i Klassisk hvit og interiør i Galaxy blå fra 1985. Med 72 hk var ikke akkurat dette noen racer men den er i meget god stand og en fin klassiker for entusiasten. Forventet pris ligger rundt 30 000 Euro og utropet er 16 000 Euro.

Denne 230 E fra 1980 i Silber Distel og Olive interiør ser også bra ut. Fin motor på 2,3 liter og 136 hk og selvfølgelig er en bensinmotor mye friskere enn gamle dieselmotorer. Denne forventes å gå for rundt 15 000  Euro og utropet på 7 500 Euro er ikke veldig mye å rive seg i håret over. Disse to 123-modellene er helt original og fremstår i samlerstand.

Vi går over til modellen over, altså S-klasse og nå begynner 126-modellen og bli attraktive. Fine eksemplarer stiger i pris og disse er investeringer for fremtiden. Kanskje en julegave til deg selv som også stiger i verdi? Denne 560 SEL er veteran så fort året er omme. Toppmodellen kommer med alt det tenkelige utstyret du kunne få i 1986 og fremstår i meget god stand. Sort lakk og sort skinninteriør er ekstra stilfullt på biler som skal se noe mer diskret ut enn det de egentlig er. 5,0 liters V8 motor på 272 hk var noe av det grommeste man kunne ha om man kjørte standsmessig på 80-tallet. Kilometerstanden på noe over 52000 vitner om et tidligere fredfullt liv. Man forventer et vinnerbud på rundt 20 000 Euro og startprisen er 10 000 Euro.

En 1989 modell 300 SE med bare 24 000 km på telleren går for omtrent det samme om vi skal tro ekspertene. Den er mørkblå og eieren bestilte bilen med blått velurinteriør. Under panseret på denne sitter det en 3,0 liter på 180 hk.

Av eldre S-modeller er denne 300 SEL 6,3 fra 1968 interessant. Disse stiger også godt i pris og har en tiltalende design. Motorvolumet er større enn senere modeller og 250 hk ga sportsbilprestanda. Bilen er lakkert i Champagnefarge og har Cognacfarget skinn. Forventet salgspris er rundt 60 000 Euro og utrop 30 000 Euro.

Denne 1970 modellen 280 SE 3,5 Coupe er heller ikke å forakte. Fantastisk design med riktig farge. Mørk blå med grått skinn. Prisen er lav, noe som betyr funnmuligheter. Merk deg likevel at dette er en US-utgave og de ligger noe lavere i pris enn europeiske varianter. Utropet er 38 000 Euro og man regner med at budene ikke gir seg før man når det dobbelte.

En et år nyere Cabriolet er også for salg. Dette er en svært ettertraktet modell, noe prisen gjenspeiler. Budene starter på 220 000 Euro mens forventet sluttpris er over 400 000 euro.

Denne Mercedes CLK DTM Coupe er en av 100 spesialproduserte biler som ble bygget etter at Mercedes gikk til topps i det tyske standardbilmesterskapet. Bilen har rullet 16278 km og er å regne som ny. Motoren på 7,4 liter fra AMG yter 582 hk. En kruttønne av de sjeldne. Du må være av forholdsvis godt stilt folk skal du være med å by. Budene starter på 170 000 Euro og slutter ikke før den har passert 300 000 Euro skal man tro ekspertene.

Vi avslutter med en annen supersportsbil, SLR McLaren 722 Coupe. Hele 650 hk kommer fra en 5,5 liters V8 maskin bygget av AMG. Denne modellen er også en spesialmodell bygget i bare 150 eksemplarer. Prisen bør havne i overkant av 600 000 Euro.

Auksjonen finner sted 8. desember og du leser mer om bilene på www.auctionata.de
Alle foto: Auctionata