Hjem Nyheter Nyheter – Frankfurt 2015: Kia Sportage

Nyheter – Frankfurt 2015: Kia Sportage

Av David K Andersen

15. september avdukes helt nye Kia Sportage på bilmessen i Frankfurt. For å lodde stemningen har det i dag kommet ut noen skisser.

Vi vet fint lite foreløpig, men ved siden av «dristig design som utstråler kraft og smidighet» som Kia selv sier, utloves enkelt og rent interiørdesign og betydelig høyere kvalitetsfølelse. Den beste i noen Kia hittil for å være eksakt.

Kias europeiske designsenter står for utseendet, og på nye Sportage vil vi se hvilken retning man går videre fremover. Dette blir på en måte den første modellen i et videreutviklet designspråk som mest sannsynlig vil prege andre modeller videre fremover også.

Jeg synes dette er en spennende nyhet. Skissene er nok overdrevet, men man kan jo ikke klage på det man ser. Riktig like muskuløs blir nok ikke produksjonsbilen, men med stort og fremhevet panser i kombinasjon med slanke vinduslinjer, tipper jeg den vil se temmelig heftig ut.

Innvendig følges helt tydelig oppsettet vi har blitt kjent med i nye Sorento (les full test her) hvor nedre del av dashbordet trekkes innover i kabinen og blant annet huser klimakontrollene. Infotainmentskjermen og luftutslippene huses i panelet over. Forskjellen, om man kan si noe basert på disse skissene, ser ut til å være at det hele er kraftigere vinklet mot sjåføren. Jeg tror også vi får skarpere og tydeligere linjer innvendig enn tidligere.

Inneværende Sportage har vært med en stund, men føles fortsatt rimelig fresh. Samtidig begynner alderen å merkes på ting som kvalitetsfølelse i interiøret og dybden i chassisets kunster. Kia har allerede sagt at interiørkvaliteten blir betydelig oppgradert, jeg tror det samme vil skje med kjøreegenskaper og fjæringskomfort.

Vi skal legge ut de offisielle bildene så snart de dukker opp!