Av Vegar Bjørge

Mange har vel fått med seg at Focus snart kommer i en ny RS-versjon som skal overgå det meste i denne klassen. I den forbindelse har de nå laget en bil som har fått Forza Motorsport dekor. Denne bilen ble til etter at deltagere av spillet «Forza Horizon 2 open-world» ga sine ideer om hvordan lakken skulle se ut. Det ferdige resultatet ble vist for fansen på et spesielt Microsoft arrangement og den som kjørte den var ingen annen enn Stig fra TopGear.

Focus RS får en 2,3 liters EcoBoost-motor på 350 hk og avansert AWD-system. Ford låver ekstreme kjøreegenskaper med systemet dynamic torque vectoring control. Bilen skal også ha Drift Mode og gi eierne muligheten til å traktere den like mye sidelengs som fremover, eller ihvertfall som bakover. Spennende blir det, og etter en uke i den noe mer tamme Focus ST, vil vi anta at RS blir den nye mesteren i kompaktsport-klassen.

Det blir spennende å se om denne ene bilen havner på en av kommende bilauksjoner. Vi følger med!