Hjem Tester #E6SydNord: Vi kjører E6 fra Oslo til Harstad med nye Hyundai Tucson

#E6SydNord: Vi kjører E6 fra Oslo til Harstad med nye Hyundai Tucson

Av David K Andersen

 
Søndag morgen starter Bil og Motorbloggens lengste ekspedisjon hittil. Både nye Hyundai Tucson og Norges hovedfartsåre skal testes. Vi kjører E6 fra Oslo til Harstad!

Da Hyundai sendte oss de første bildene av den nye SUVen Tucson tidligere i sommer, tenkte vi oi; her er det ting på gang. Bilen ser utrolig bra ut både på utsiden og innvendig. Den byr dessuten på spennende nyheter under skallet.

Les mer om Hyundai Tucson her

Derfor tenkte vi det kunne være morsomt å gjøre noe mer ut av første Tucson-test enn en vanlig uke med diverse kjøring rundt omkring på Østlandet. Dette er jo en bil som skal kunne takle alle vær- og føreforhold. Hva om vi for eksempel tok en tur til Nord-Norge? Hva om vi kjørte hele E6 fra syd til nord?

Hyundai syntes idèen var god og kunne stille en av de første bilene i landet til disposisjon. Etter litt videre diskusjoner ble vi enige om ikke bare å teste bilen, men også veien og alt den har å by på. Dermed er vi på søndag klare for supertest!

Jeg skal selvfølgelig kjøre bilen og vil daglig rapportere om hvordan den fungerer. Med på laget er også Eirik Tyrihjel som er fotograf og vil bidra med både bilder og film.

Her på Bil og Motorbloggen vil du kunne følge oss og lese om bilen og ikke minst E6. Det kommer til å handle om veistandard, DAB- og mobildekning, trafikksikkerhet og mye mer. Dessuten tester vi ut spisesteder langs veien, får med oss attraksjoner og ikke minst mennesker vi treffer på – hva betyr E6 for dem? Som en del av opplegget og samtidig en test av mobildekningen langs E6, kommer vi også til å forsøke å kjøre livestream fra onboardkamera hele turen.

Slik følger du oss de neste dagene:

Og husk: Se etter #E6SydNord