Hjem Nyheter Motorsport: Tommi Mäkinen ansatt som leder for Toyotas WRC-satsning

Motorsport: Tommi Mäkinen ansatt som leder for Toyotas WRC-satsning

Av David K Andersen, Foto Toyota

I 2017 er Toyota tilbake i Rally-VM, og utvikling testing av Yaris WRC er allerede godt i gang. Nå har i tillegg firedobbelt verdensmester i rally, Tommi Mäkinen, blitt ansatt som sjef for teamet og utviklingen av den nye bilen.

Det er toppsjef i Toyota-konsernet, Akio Toyoda som selv har stått for ansettelsen av den finske rally-legenden. Toyoda, antakelig den mest bilgale topplederen i bilindustrien, elsker motorsport og har blant annet særdeles imponerende resultater å vise til fra 24-timersløpet på Nürburgring, der han har deltatt flere ganger under pseudonym i en Lexus LF-A prototype.

– Jeg møtte Tommi første gang i 2013, sier Toyoda og fortsetter: – Han var instruktøren min og hjalp meg med å forbedre kjøreteknikken. Han endte imidlertid opp med å lære meg mye mer; han viste meg hvilken måte rallysporten kan bidra til å utvikle nye biler på. Tommi har både mye erfaring og friske ideer – begge vil være en styrke for oss. Etter å ha snakket med Tommi tenkte jeg at han vil jeg jobbe med; han vil jeg at skal hjelpe oss med å bygge bedre biler.

For oss bilentusiaster og rallyfans, er gledelig med Mäkinen på plass hos Toyota, men kanskje ennå viktigere å se en toppleder som har så bildilla, og er så interessert i å lage best mulig biler at han ser rallysportens viktige rolle i utviklingen av nye og bedre teknologier og løsninger. At han selv er styreleder for Toyotas WRC-satsing sier ikke lite.

Ikke bare kommer Toyota til å bli en tøff utfordrer i WRC, jeg tror vi vil se mange spennende produkter hos forhandlerne også de kommende årene.