Av David K Andersen

C5 er den eneste Citroënen du fortsatt kan kjøpe med den fantastiske gasshydrualiske fjæringen (Hydractive III+), og er et stilig og ultrakomfortabelt alternativ til Passat, Mondeo og resten av gjengen. På tross av beskjeden representasjon i Norge, er den hittil solgt i over 410 000 eksemplarer siden lanseringen. Nå får den en liten oppdatering og nye motorer.

BlueHDI heter den nye dieselen som nå kvalifiserer til Euro6. Foreløpig vet vi ikke annet enn at det ser ut til at den kommer i en 150 hk versjon med manuelt gir og en på 180 hk med automat. Sistnevnte får også ny automatkasse med 6 gir – en konvensjonell automatkasse og ikke en singclutch-automat som enkelte modeller tidligere har kommet med.

Det bli noen mindre endringer ellers også, som blant annet nye hjul og ny 7-tommers infotainmentskjerm.

Forrige artikkelPrøvekjøring: Honda HR-V
Neste artikkelPrøvekjøring: Mazda CX-3 AWD 2,0 Aut