Hjem Nyheter Nyheter: Mercedes GLC, den nye folkesuven fra Mercedes.

Nyheter: Mercedes GLC, den nye folkesuven fra Mercedes.

Av Vegar Bjørge
Foto: Mercedes

Mercedes fornyer den populære suven GLK og gir den i samme slengen nytt navn. Heretter vil Mercedes at du skal forstå hva slags type bil det er snakk om og derfor blir nye GLK forvandlet til GLC. GL betyr at den kan kjøres på tildels dårlige veier opp til hytta, og C betyr at den bygges på   C-klassen.

Designet har blitt rundere og fronten har fått elementer av C-klasse. Linjen under dørene er med på og gi et sporty inntrykk noe som også vinduslinjen forsterker. Da er det naturlig med doble sportseksosrør i baken. Tøft og ikke fullt så konservativt som GLK oppleves. Innvendig kan man skreddersy etter alle kunstens regler. Materialer i krom, ull, lin og åpenporet tre forsterker eksklusiviteten.

Alt av utstyr er å få, mye av det som standard. GLC har Agility Control med variabel fjæring som standard. Dynamic Select med 5 kjøreprogrammer gir deg muligheter til å velge mellom komfortabelt til meget sportslig og individuelt. Sammen med 9G-tronic automatisk girkasse gir det deg en kjøreopplevelse som også den aller kresne vil bli imponert over. Av annet standardutstyr kan også nevnes Sidevindsassistent, tretthetsassistent og kollisjonsradarvarsling med nødbrems. Du kan velge mellom flere utstyrspakker og man har også flere utstyrsvarianter og velge mellom.  Elegance vektlekker den elegante siden, mens AMG gir deg sport.

Du får foreløpig valget mellom 2 dieselalternativer, 220d og 250d, mens 250 gjelder på bensinsiden. Firehjulsdrift er selvfølgelig standard. Dieselmotorene yter henholdsvis 170 hk/400 nm og 204 hk/500 nm, mens bensinalternativet har 211 hk/350 nm under panseret. Forbruket for dieselversjonene er 0,50 l/mil mens bensinalternativet trenger 0,65 l/mil. Dette er ved særdeles forsiktig kjøring. Prisene starter på 594 900 kroner og bilen forventes å være i Norge i september.