Hjem Nyheter Nyheter: Hyundai RM15 Concept

Nyheter: Hyundai RM15 Concept

Av David K Andersen
Foto/Video: Hyundai

Noe av det kuleste (og for så vidt sykeste) enkelte bilprodusenter en sjelden gang får seg til å gjøre, er å rive ut baksetet på en forhjulsdreven bil, dytte inn en diger motor, og la den levere kreftene sine til bakhjulene. Flere har gjort det, og Renault er selvfølgelig mest kjent med sin 5 Turbo2 og senere Clio V6. Det har imidlertid gått noen år siden sist, så det er med stor glede vi kan registrere at Hyundai har utført en lignende rampestrek. Veloster har kommet som konseptbil, og jepp, den har motoren i baksetet!

Bilen har blitt vist frem på bilmessen i Seoul og navnet står rett og slett for Racing Midship 2015. Under panseret, unnskyld, vi prøver på nytt: I baksetet finner vi en toliters turbomotor på 300 hk og 383 Nm som leverer kraft til bakhjulene via en sekstrinns girkasse. RM15 har karosseri i karbonforsterket plast og rammen er i aluminium. Dermed veier bilen 1260 kg og klarer 0-100 på veldig greie 4,7 sekunder.

De som følger med litt ekstra på bilfronten husker sikkert at Hyundai presenterte «denne» bilen allerede for ett år siden. Forskjellen er at RM15 nå ikke bare er en utstillingsbil for bilmesser, den er kjørbar. Svært kjørbar, ser det ut til – sjekk ut videoen under.