Av Vegar Bjørge

Nye Volkswagen Passat er kåret til årets bil i Europa foran favoritten Citroen C4 Cactus og Mercedes C-klasse. Kåring fant sted i Geneve i forkant av morgendagens åpning av bilutstillingen i byen. Passat vant med god margin og mange hadde denne som favoritt selv om det var Citroen C4 Cactus som var forventet å vinne. Hybridløsningen i nye Passat kan forsvare at det er noe nytt hos årets bil. Utgaven med hybriddrift forventes å bli en suksess, ikke bare i Norge, men hele Europa. Eneste norske jurymedlem er Rune Korsvoll fra bladet Motor, som utgis av NAF. Han hadde også Passat som favoritt og var derfor ikke overrasket over at denne vant.

Igjen vinner altså en modell fra Volkswagen. I 2010 vant Volkswagen Polo mens i 2013 var det Golf sin tur til å ta hjem prisen. Mange av årets bil vinnere har også blitt salgsvinnere, og slik blir det nok også med Passat. Det blir spennende å se om den klarer å få familiebilen på salgstoppen igjen. I Norge starter Passatprisene på kr. 348 800,- som sedan og kr. 355 500,- som stasjonsvogn. Dette er 8. generasjon av Passat.

Finalistene og sluttpoeng:

Volkswagen Passat    340
Citroen C4 Cactus    248
Mercedes C-klasse    221
Ford Mondeo    203
Nissan Qashqai    160
BMW 2-serie Active Tourer    154
Renault Twingo    124